Uppsala Franska Filmfestival
22-25 November 2018
Slottsbiografen

With English subtitles

Tema: Ordet
Ordet började inte användas förrän relativt sent inom fi lmen på grund av att man saknade de tekniska lösningarna för det. Många filmskapare har trots det lyckats förmedla det för människan unika verbala uttrycket genom gester och musik. Ordet har sedan gjort det möjligt att lyfta fram andra typer av samhällsfrågor och även ge röst åt människor som inte haft någon.

I år, under den sjunde upplagan av Uppsala franska filmfestival, har vi valt att visa filmer där alla kan känna igen sig. Berättelser där kommunikationen bryts, går förlorad, är dold eller obegriplig. Men också skildringar där ordet förenar, skipar rättvisa och räddar liv.

Filmfestivalen firar även hundraårsminnet av Ingmar Bergmans födelse. I Bergmans favoritsalong visas två franska klassiker som hyllning till honom. Under premiärkvällen kan ni se Victoria, en helt underbar fransk dramakomedi från 2016, och njuta av en buffé som dukats upp av vår samarbetspartner Picard. Välkommen att upptäcka ordets alla vinklar och vrår under fyra dagar på Slottsbiografen!

Festival Program
Press meddelande
Våra sponsorer